WKB; goed voorbereid aan de slag

Onmisbare tips voor een goede voorbereiding op de WKB

Je gegevens

Inschrijven voor

Aanmelding bevestigen

WKB; goed voorbereid aan de slag

De nieuwe Wet Kwaliteitsborging (WKB) treedt per 1 januari 2024 in werking. Reden genoeg om je er als bouwbedrijf of aannemer goed op voor te bereiden. In het WKB webinar: goed voorbereid aan de slag’ laten Eisma Bouwmedia en Exact Online Bouw zien aan welke voorwaarden je moet voldoen en welke rol software daarbij kan spelen. Het webinar start op dinsdag 12 september om 12.30 uur en is gratis te bekijken.

​​​​​​​Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook bij de WKB. Door de juiste voorbereidingen te treffen kun je je faalkosten flink naar beneden bijstellen. Zo kun je door alles goed te registreren gedurende het bouwproces jezelf indekken voor eventuele gebreken die later ontstaan. Maar denk ook aan het verbeteren van je imago en het creëren van een veilige werkomgeving voor je personeel door de kwaliteit van je diensten te verhogen. Door vooraf risico’s in kaart te brengen, kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Hierbij is het bijhouden van een dossier van groot belang.


Maar dit is niet het enige. In dit webinar vertellen verschillende sprekers waar jij rekening mee moet houden in de WKB reis, krijg je praktijkvoorbeelden om de WKB te integreren in je bedrijfsvoering en leer je hoe digitale software jou hierbij kan ondersteunen. Je kunt het webinar gratis volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Schrijf je nu gratis in via het formulier hierboven.


Over de sprekers

Martijn Broeze, directeur Borg4, voert met zijn bedrijf als onafhankelijke borger, in de ontwerp- en uitvoeringsfase, verschillende controles uit en toont aan of een bouwwerk voldoet aan de gestelde eisen. “Tijdens dit webinar ga ik in op de huidige ontwikkelingen. Waarom is de WKB belangrijk? Aan welke voorwaarden moet je als aannemer of bouwbedrijf voldoen? Hoe gaat dat dan in de praktijk? Ik neem je mee op WKB-reis en daarnaast geef ik tips om je optimaal voor te bereiden.”

Jordan Huivenaar is eigenaar van bouwbedrijf Witte Bouw. Zijn bedrijf werkt onder meer aan prestigieuze renovatieprojecten zoals de Westertoren in Amsterdam. Hij koos er bewust voor om proactief aan de slag te gaan met kwaliteitsborging. Hiervoor ziet hij een belangrijke rol weggelegd voor software. Aan de hand van praktijkverhalen laat hij zien hoe de juiste softwareoplossing kan helpen om kwaliteitsborging te integreren in je bedrijfsvoering.

Jurgen Kies, Senior Sales Executive bij Exact Online Bouw, legt uit hoe de kwaliteitsborgingstool in de praktijk werkt. Om de Wet Kwaliteitsborging te ondersteunen, ontwikkelde Exact Online Bouw een op de WKB toegespitste module: “Wanneer je aan een project werkt, is het belangrijk om aan alle kwaliteitseisen te voldoen. Met behulp van de functie Kwaliteitsborging in Exact Online Bouw kun je gemakkelijk alle gegevens omtrent kwaliteitsborging op één plek verzamelen en onderhouden. Je kunt deze gegevens ook exporteren en versturen naar bedrijven die kwaliteitscontrole uitvoeren. Zo kun je ervoor zorgen dat je voldoet aan wetgeving zoals de WKB. Met deze kwaliteitsborging waarborg je niet alleen de kwaliteit van je diensten en de veiligheid van je medewerker maar, ben je ook gereed voor de WKB die volgend jaar actief wordt.”Presentatie 
Koen Wieriks, Eisma Bouwmedia

Sprekers
Martijn Broeze, directeur/kwaliteitsborger Borg4
Jordan Huivenaar, eigenaar bouwbedrijf Witte Bouw
Jurgen Kies, Senior Sales Executive Exaxt Online Bouw 

Duur
60 minuten

Deel dit webinar