TTM.nl Talk: Waarom tank jij (geen) HVO?


De meeste vrachtwagens in Nederland rijden nog altijd op diesel. Fossiele diesel, niet echt bevorderlijk voor het milieu. We zijn op weg naar emissievrij transport, maar wat is er vandaag de dag mogelijk om CO2-uitstoot te besparen? Is HVO de schoonste brandstof voor de vrachtwagen van vandaag? In 45 minuten praat TTM.nl Talk je helemaal bij.

Deelname aan deze TTM.nl Talk is gratis. Bekijk TTM.nl Talk door je te registreren. 


Je gegevens

Inschrijven voor

Bekijk webinar

TTM.nl Talk

TTM.nl Talk is de online talkshow van TTM.nl. Het 45 minuten durende programma over de transportsector in Nederland.

TTM.nl hoofdredacteur en presentator Arjan Velthoven ontvangt in TTM.nl Talk drie gasten. Alex van den Brink (Algemeen directeur St vd Brink Transport), Rikkert Graat (Head of Road & Rail bij GoodFuels) en Wout Benning (Beleidsspecialist duurzaamheid en techniek RAI Vereniging)

Sinds januari 2020 is Rikkert bij GoodFuels verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten op het ‘land’. GoodFuels is pionier en marktleider op het gebied van geavanceerde duurzame biobrandstoffen voor de scheepvaart en een van de grotere leveranciers voor het wegtransport en infra. Alle brandstoffen van GoodFuels zijn tweede generatie biobrandstof en kunnen zonder aanpassingen aan de motor gebruikt worden.

Alex van den Brink is sinds 2007 eigenaar van St vd Brink transport in Ermelo. St vd Brink Transport heeft ruim 800 medewerkers en zet dagelijks ruim 400 voertuigen op de weg. St vd Brink gebruikt HVO als brandstof voor haar wagenpark.

Wout Benning is sinds 5 jaren beleidsspecialist duurzaamheid en techniek bij RAI Vereniging, de belangenbehartiger van onder meer de truckfabrikanten en importeurs. Vanuit deze functie houdt Wout zich onder meer bezig met elektrificatie en alternatieve brandstoffen. Voor RAI Vereniging maakt de inzet van alternatieve brandstoffen een essentieel onder deel uit van de energietransitie om de uitstoot van CO2 en schadelijke emissies terug te dringen. Zeker in het zwaar transport waar elektrificatie nog niet voor alle toepassingen geschikt is. Wout heeft een lange historie in de automotive sector. Voordat hij bij RAI in dienst trad, was hij ruim 30 jaren werkzaam als adviseur techniek en innovatie bij Mercedes-Benz Nederland. Hier was hij onder andere verantwoordelijk voor diverse dossiers op het gebied van onder meer emissietechniek en elektrificatie. Ook was hij betrokken bij de duurzaamheids-agenda van Mercedes-Benz Nederland en de marktintroductie van duurzame innovaties als elektrisch aangedreven voertuigen en alternatieve brandstoffen.

TTM.nl Talk is dan wel een talkshow, de kijker hoeft niet bang te zijn alleen maar te kijken naar ‘pratende hoofden’. In de fraaie studio is techniek aanwezig om video’s te vertonen, maar ook om de interactie op te zoeken met de kijker. En TTM.nl Talk zou niet echt TTM.nl zijn als niet ook het laatste nieuws uit de transportbranche aanwezig zou zijn.

Schrijf je nu in om het webinar te kunnen bekijken. 
Presentatie door:
Arjan Velthoven

Gasten:
Alex van den Brink (Algemeen directeur St vd Brink Transport)
Rikkert Graat (Head of Road & Rail bij GoodFuels)
​​​​​​​Wout Benning (Beleidsspecialist duurzaamheid en techniek RAI Vereniging)


Duur:
45 minuten

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.Deel dit webinar