Eisma Media Groep

Terugkijken: Kleine bouwwerken en de Wkb

Voor kleine bouwwerken onder de Wkb wordt gewerkt aan een eenvoudige manier van borgen, zodat de kosten in verhouding blijven tot de grootte van het project. In het webinar hoor je hoe dat in de praktijk in zijn werk gaat.
Bekijk het webinar direct. 

Je gegevens

Inschrijven voor

Aanmelding bevestigen

Kleine bouwwerken en de Wkb

Voor kleine bouwwerken onder de Wkb wordt gewerkt aan een eenvoudige manier van borgen, zodat de kosten in verhouding blijven tot de grootte van het project. In het webinar Kleine bouwwerken en de Wkb hoor je hoe dat in de praktijk in zijn werk gaat. Dit webinar wordt gehouden door de redactie van vakblad Aannemer op dinsdag 31 mei om 12.30 uur en is na inschrijving gratis te volgen.

Kwaliteitsborger PlanGarant werkt in opdracht van BouwGarant en samen met SKG-IKOB, BuildingChanges en KiK-KOMO aan een eenvoudige manier van borgen voor kleine bouwwerken. Dat zijn vooral verbouwingen met Wkb-plichtige activiteiten. 

Er zijn straks na de invoering van de wet net als nu verbouwingen vergunningsvrij - sterker: dat worden er zelfs meer -, maar er zijn ook diverse voorbeelden van projecten waarbij de kwaliteitsborger mee zal kijken met het werk van de aannemer, zodat deze ‘het gerechtvaardigd vertrouwen’ krijgt dat het werk voldoet aan het Bouwbesluit (vanaf volgend jaar: Besluit bouwwerken leefomgeving). Zo gauw er een constructieve ingreep wordt gedaan bijvoorbeeld, of er iets wijzigt in de brandcompartimentering.

Om kwaliteitsborging op deze projecten niet te kostbaar te maken, is een manier bedacht waarbij de kwaliteitsborger het minimaal nodige doet en de aannemer op basis van een checklist goede handvatten krijgt om het juiste bewijs te leveren dat wat hij maakt inderdaad voldoet aan het Bouwbesluit.
Hoe die eenvoudige manier van borgen in de praktijk gaat, horen we van Erik Schot van PlanGarant en Jaco Balemans van Bouwbedrijf Balemans. Zijn bedrijf besloot een nokverhoging uit te voeren als proefproject voor de Wkb.

Ook kijken we in dit webinar naar welke bouwprojecten nu nog vergunningsplichtig zijn, maar straks niet meer, als gevolg van ‘de knip’ in de Omgevingsvergunning.

Er is tijdens het live webinar volop gelegenheid tot het stellen van vragen.


Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.
Presentatie door
Paul Diersen

Gasten
Erik Schot van PlanGarant
Jaco Balemans van Bouwbedrijf Balemans

Natasja Schouten-Lening van Senze

Duur
1 uur

Sponsoren van dit webinar
Exact en KiK-KOMO

Deel dit webinar