RMB LIVE: Recht & Regelgeving

Schrijf je nu in!

Je gegevens

Deelname aan dit webinar kost € 9,95. Na aanmelding wordt het betaalproces automatisch gestart.

Inschrijven voor

Aanmelding bevestigen

Handhaving van milieuregels

Recyclers komen om in de milieuregels. Maar hoe houd je overzicht? En wat gaat er allemaal veranderen op het gebied van milieuwetgeving de komende jaren?

Eén ding staat vast: de verschuiving van vergunningen naar algemene milieuregels en algemene zorgplichten zal in de toekomst naar verwachting leiden tot nog meer handhaving. Wat betekent dit voor recyclers? En hoe kunnen recyclingbedrijven zich op al die veranderingen voorbereiden?

Advocaat Wilbert van Eijk en milieuadviseur Norma van den Wijngaard - De graaf geven antwoord op deze en andere vragen. De twee experts lieten in de vorige RMB LIVE! - eind 2021 - het licht schijnen op de nieuwe Omgevingswet, die de regels voor ruimtelijke ontwikkelingen moeten vereenvoudigen en samenvoegen. De invoering van de Omgevingswet is recent voor de zoveelste keer uitgesteld. 1 januari 2023 wordt nu genoemd als nieuwe datum. De derde gast aan tafel is Bas Oprins, directeur van de recyclingbedrijven Maton Group en MG Plastics. Hij komt vertellen over de impact van tegenstrijdige milieuregels. 


Presentatie 
Martijn Reintjes, hoofdredacteur Recycling Benelux/Recycling International, Eisma Media Groep

​​​​​​​Gasten
Wilbert van Eijk, advocaat bij Van Iersel Luchtman Advocaten (VIL)
Norma van den Wijngaard - De Graaf, teammanager milieu bij advies- en onderzoeksbureau MILON
Bas Oprins, directeur van de recyclingbedrijven Maton Group en MG Plastics


Duur
45 minuten

Deel dit webinar