Praktijkcase rekentool    geluid voor warmtepompen

                           Schrijf je nu in en bekijk meteen het webinar!

Je gegevens

Inschrijven voor

Aanmelding bevestigen

Praktijkcase rekentool geluid voor warmtepompen


​​​​​​​Voorkomen is beter dan genezen. Zo ook met het geluid van een buitenunit van de warmtepomp; niemand is gebaat bij geluidsoverlast. Daarvoor heeft de overheid in samenwerking met LBP | SIGHT een rekentool ontwikkeld om de geluidbelasting op de erfgrens vast te stellen. In dit webinar van Eisma Bouwmedia laten Panasonic en DHPS Dutch Heat Pump Solutions zien hoe je deze rekentool invult en hoe je kunt voldoen aan de geluidseisen.

Sinds 1 april 2021 stelt het Bouwbesluit geluidseisen aan buiten opgestelde installaties voor warmte- of koude opwekking. Deze installaties mogen niet meer geluid veroorzaken dan 45 dB overdag en 40 dB in de avond of nacht op erfgrens of te openen raam. Dit betekent dat het buitendeel van de warmtepomp juist gepositioneerd moet worden met voldoende afstand of moet worden afgeschermd zodat de genoemde waardes op de erfgrens niet worden overschreden.

In het webinar ‘Praktijkcase rekentool geluid voor warmtepompen’ zullen William van Driel van Panasonic en Gert Jongsma van DHPS inzichtelijk maken wat er in de praktijk wel en niet kan. Ook zullen zij live de rekentool invullen voor enkele praktijksituaties. Tevens komen oplossingen aan bod om de warmtepomp af te schermen om de geluidoverlast te beperken.

Het webinar wordt georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met Panasonic Heating & Cooling Solutions Europe en DHPS Dutch Heat Pump Solutions. Tijdens de live-uitzending is er volop gelegenheid om vragen te stellen.
Presentatie door
Henk Wind

Sprekers
William van Driel - Key Accountmanager lucht/water warmtepompen
Panasonic Heating & Cooling Solutions Europe

Gert Jongsma - Productmanager DHPS Dutch Heat Pump Solutions

Toegang
Gratis

Datum
Meteen te bekijken
​​​​​​​
Duur
60 minuten

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon

Deel dit webinar