Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Paardenziekte droes

Gratis webinar over paardenziekte droes op 10 mei 2022

De zeer besmettelijke paardenziekte droes veroorzaakt geregeld uitbraken en kost soms zelfs paarden het leven. Hoe verloopt deze ziekte en wat zijn de gevolgen ervan? En hoe kun je deze ziekte herkennen, vaststellen, behandelen en voorkomen? In een speciale webinar op dinsdagavond 10 mei 2022 om 20.00 uur, georganiseerd door Royal GD, MSD Animal Health en Paardenkrant-Horses.nl worden deze vragen beantwoord. Deelname aan dit webinar is gratis, vooraf inschrijven is wel nodig.
Droes is een zeer besmettelijke ziekte bij paarden. Het wordt veroorzaakt door een bacterie die een infectie van de voorste luchtwegen veroorzaakt. Het paard krijgt koorts en de bacterie veroorzaakt abcessen in de lymfeknopen. Soms is de ziekte zo heftig dat het paard eraan overlijdt, bijvoorbeeld doordat de inwendige lymfeknopen ook abcessen gaan vormen of doordat het paard erg benauwd wordt door abcessen in de keelstreek of er een longontsteking bij krijgt. En omdat de ziekte zo besmettelijk is, moeten zieke paarden geïsoleerd worden van andere paarden.
In navolging van Engeland organiseren GD en MSD Animal Health voor het tweede jaar een Nederlandse Droes Awareness Week om de ziekte en de gevolgen ervan onder de aandacht te brengen bij paardenhouders en dierenartsen. In het kader van deze internationale droesweek, die begint op 2 mei vindt op dinsdagavond 10 mei om 20.00 uur een webinar over droes plaats. Het webinar wordt gepresenteerd door Paardenkrant-Horses.nl hoofdredacteur Dirk Willem Rosie, die diverse deskundigen aan het woord laat. Zo vertellen drs. Rosa Houben van de faculteit Diergeneeskunde, drs. Linda van den Wollenberg van GD en drs. Myrthe Wessel van MSD Animal Health waar droes door wordt veroorzaakt, hoe de infectie tot stand komt en vervolgens in het lichaam verloopt, over de klinische symptomen van de ziekte en mogelijke complicaties, de testen en de behandeling, de directe en indirecte verspreiding, de controle van/het management bij uitbraken en over de preventie van droes en de rol van bioveiligheid en vaccinatie daarbij.
Gedurende het gehele webinar, dat ongeveer anderhalf uur duurt, kunt u via de chat vragen stellen aan de deskundigen.

​​​​​​​Deelnemen aan dit webinar is gratis, vooraf inschrijven is wel nodig. Schrijf je snel in, want vol is vol!


Presentatie door
Dirk Willem Rosie, Paardenkrant-Horses.nl
Drs. Linda van den Wollenberg, Royal GD
Drs. Rosa Houben , faculteit Diergeneeskunde
Drs. Myrthe Wessel, MSD Animal Health

Toegang
Gratis

Aanvang
20:00 uur

Duur
90 minuten

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Deel dit webinar