Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

GND-WEBINAR ROOK - BRAND


Per 1 juli 2021 gelden er nieuwe eisen voor rookwerendheid van deuren. En dat is belangrijk, want rook is doodsoorzaak nummer 1 bij brand. Met deze strengere eisen moet de rookverspreiding bij brand afnemen en het aantal slachtoffers dalen.

GND organiseert op 24 juni een webinar over de nieuwe eisen voor rookwerende deuren en wat dit betekent voor brandwerende deuren. Ook de zelfsluitendheid van woningtoegangsdeuren in woongebouwen en de wet kwaliteitsborging (die naar verwachting komend jaar in werking treedt) komt aan bod.

Nut en noodzaak
Lieuwe de Witte, senior onderzoeker bij Brandweeracademie (IFV) laat zien wat het gevaar is en hoe je rookverspreiding bij brand kunt voorkomen. Hij deelt ervaringen uit het praktijkonderzoek naar rookverspreiding in Oudewater en gaat in op de rol van gesloten deuren.


Tafelgesprek
Dagvoorzitter Marieke Heesakkers gaat in gesprek met twee specialisten:
Harm Leenders, hoofd laboratorium voor brand bij Peutz
Henk Breel, directeur GND-garantiedeuren


De volgende drie onderwerpen komen aan bod:

Nieuwe eisen voor rookwerendheid per juli 2021
Wat zijn de nieuwe eisen voor deuren en kozijnen, wat houden de testen en classificaties in, wat betekent dit voor deuren, wat is er al en waar worden ze toegepast.

Zelfsluitendheid van deuren per juli 2021
Wat zijn de nieuwe eisen voor zelfsluitendheid van appartement-entreedeuren, welke invloed heeft het op de testrapporten, hoe worden de deurdrangers in de brandtesten beproefd en wat betekent dit voor deuren.

Wet kwaliteitsborging per 1 januari 2022
Hoe herken je rook- en brandwerende deuren. Welke prestaties zijn te achterhalen en waar haal je de aanvullende informatie.

Chatbox 
Het webinar is interactief, technische vragen worden door de specialistische moderatoren beantwoord en daar waar van toepassing voorgelegd aan de studiogasten.

13.35 uur      Einde webinarPresentatie door
Marieke Heesakkers

Sprekers
Lieuwe de Witte - senior onderzoeker bij Brandweeracademie (IFV)
Harm Leenders - Hoofd laboratorium voor brand bij Peutz
Henk Breel - directeur GND-garantiedeuren


Toegang
Gratis

Wanneer 
Donderdag 24 juni

Aanvang 
12:30 uur

Waar
Online, vanachter je eigen bureau interactief deelnemen middels een chatbox

Voor wie
Adviseurs, ingenieurs, bouwmanagement,
​​​​​​​brandweer, omgevingsdiensten, bouwbegeleiders, controleurs, aannemers, opdrachtgevers, woningbouwverenigingen en architecten in de woning en utiliteitsbouw.

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Deel dit webinar