Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Brandveiligheid

Brandveilig de hoogte in
In Nederland worden steeds meer duurzame en circulaire gebouwen gerealiseerd. Hout is daarbij één van de belangrijkste bouwmaterialen. Dat gaat goed tot een hoogte van circa 20 meter. Daarboven zijn aanvullende maatregelen nodig om de brandveiligheid te kunnen garanderen. Pascal Steenbakkers, specialist brandveiligheid bij Arup, deelt zijn visie over brandveiligheid in hoge houten gebouwen, welke maatregelen er nodig zijn en hij legt uit waar de schoen wringt als het om regelgeving gaat. 

Brandveilig PV-panelen in de gevel toepassen
In de zomer van 2017 werd de wereld opgeschrikt door de fatale gevelbrand in Grenfell. Deze gebeurtenis leidde, ook in Nederland, tot het besef dat de  regelgeving over brandvoortplanting in gevels vrij summier is. In dezelfde periode was er toenemende aandacht voor PV-branden, waardoor PV (fotovoltaïsche)-installaties steeds vaker ter discussie staan. En dan is er nog de BENG-regelgeving die PV in de gevel een aantrekkelijke optie maakt. ir. Esther Hebly, Senior adviseur Geveltechniek bij DGMR gaat dieper in op de vraag of met PV-panelen een brandveilige gevel mogelijk is en zo ja, hoe dat dan gedaan moet worden.

Pictogram niet zelfredzamen moet gebouwen veiliger maken
Op bordjes die naar de nooduitgang wijzen staat altijd een rennend figuurtje terwijl lang niet elke bezoeker van een gebouw kan rennen. Daarom ontwikkelde Petra Postma-Jansen van Nooduitgang.nu een bordje met daarop een poppetje in een rolstoel. En met succes. Het nieuwe pictogram is officieel geaccepteerd en wordt opgenomen in de NEN 3011/ISO 7010 en in het Bouwbesluit. Postma-Jansen legt uit hoe met eenvoudige maatregelen gebouwen ook vluchtveilig gemaakt kunnen worden voor niet zelfredzame mensen.


Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.
Presentatie door
Peter de Winter, hoofdredacteur van Bouwwereld.

Sprekers
Pascal Steenbakkers (specialist brandveiligheid bij Arup), Esther Hebly, (Senior adviseur Geveltechniek bij DGMR) en Petra Postma-Jansen van Nooduitgang.nu

Aanvang
12:30 uur

Duur
1 uur

Sponsor

Brandveilig bouwen (xella.nl)
Brandwerend (GND)

​​​​​​​Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.


Deel dit webinar